Member #240124

Member Since: July 23, 2011

Country: United States

  • Why are you dividing by 14.375? I divide by 16.384 since the sensor’s output data is of 16 bits, 215 = 32768 (considering negative and positive values) and then you have to multiply by the sensitivity which is 2000 and it gives me: 32768/2000 = 16.384. But when I integrate the gyroscope values to get the angles I get a 10 degree offset over a 90 degree turn so I compensate this by multiplying the sensor value by 1.125 (90/80) and dividing by 16.384, so the final calculation I do is sensorValue/14.564

  • I’ve been having a problem with the serial ports on my pc, the first port connected is automatically asigned to some windows communications and doesnt let me use it. Imrunning a windows 7 64 bit. Has anyone else had this problem? How do I solve this?

  • The problem was the 5V supply, adding a 12V made it work fine. Thanks

  • I’ve just bought one of these modules and I have put a pullup resistor to the sleep pin to high, supplied the sensor with 3.3V and only get a 0V readout on all the x, y and z. Does anyone have any idea what I could be doing wrong?

  • Hi, I am working on a project in which I don’t have a USB connector and I have to connect the XBee module, does anyone know of a model which just works with uart? (just RX and TX pins). I know that this one can use uart but space is a problem. Thanks!

  • I’ve connected the ROB-10847 stepper motor and suplied the controller with 5v threw the M+ and GND terminals and the power light turns on, I’ve also conected the stepper to the A and B terminals and sent the correct pwm signal but the motor doesn’t turn. Any idea why? Do you know of any site where I can find support?


  • I connected it to a 12V suply and I controlled it with a pic18f4520, I noticed it heated up after some time running (the motor also did) and after some days trying it out it started frying just connecting it to a 12V suply. I read in a comment that it can make some damage to connect and disconnect the motor when it is on. Can this be the cause? It’s the second time it hapens

No public wish lists :(