Shahriar

Member Since: June 13, 2012

Country: United States

  • Product DEV-11117 | about 2 years ago

    Hi,

    I’m using a sparkfun atmega32u4 breakout board. I have it connected to the pc with usb and I’ve programmed the “virtualserial” program available from here. Both the examples given here worked out fine the first time I’ve plugged the board in and after that I’ve programmed it several times. The first time I programmed this, it asked for the driver, and as per given instructions, I installed the provided driver and the mcu (running the program) showed up in pc as a COM port. Problem started when I unplugged the board and plugged it in again later.

    When I press the reset button, the bootloader starts okay, and I can program one of the virtualserial example program successfully. But then the user program starts and the board shows up as an unknown usb device in stead of a COM port. In device manager, it says in the device status, “Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)”. I’ve tried uninstalling the driver and then reinstalling it, windows won’t install it saying it already has an up-to-date driver for “unknown device”.

    Could you, please, tell me how I can fix this problem at your earliest convenience?

    Thank you.


    EDIT: I somehow fixed it. I downloaded a new copy of examples and programmed it. I don’t know why the old copy was giving me problem. They seem identical, but there must be some unwanted difference I probably introduced by mistake. Thanks, anyway.

  • Product DEV-11117 | about 2 years ago

    Hi, I’m absolutely new to this. Could anyone, please, give me some links about any sort of quickstart guide or startup project like led blinking?

    I’m sorry for my newbie questions, but thanks in advance for your help.

No public wish lists :(