×

Please see all COVID-19 updates here as some shipments may be delayed due to CDC safety and staffing guidelines. If you have an order or shipping question please refer to our Customer Support page. For technical questions please check out our Forums. Thank you for your continued support.

Member #722890

Member Since: September 26, 2015

Country: United States

  • I have recently bought two of this shield. However, I am really struggling in hooking it up. I will really really appreciate it if someone can give me some guidance.

    I have read the hookup guide a lot of times and research on other sources on the internet. I must have missed something or done something really silly. For my situation, I cant stack the shield on my UNO because I have accidentally soldered shorter female jumpers on all of the pin.

    I have connected the Tx, Rx, 5v and GND (from ESP8266 PROG) to Rx, Tx, 5v and GND of my UNO board with wires. After that I used the Putty Terminal in serial mode to communicate with the board. I had received some gilberish message followed by "READY!" and then "Wifi Disconnected". I tried to type in "AT" into the terminal but after pressing "enter", the "AT" message is still on the terminal screen as if my "enter" button was not working. I have also tried to power the shield witha FTDI basic breakout board and used putty terminal again but it was still the same problem.

    Below are the pictures of how I have connected and powered the shield and the message I got from the putty terminal. I would really appreciate it if someone can give me a hand on this! :) Cheers! [IMG]http://i58.tinypic.com/2isdykw.jpg[/IMG] [IMG]http://i62.tinypic.com/2dm6wz7.jpg[/IMG] [IMG]http://i60.tinypic.com/xdw5z7.jpg[/IMG]

No public wish lists :(